Historien bak Academic Work

1998 var året da Norge slo Brasil 2-1 i VM i Frankrike, søkegiganten Google ble opprettet, Ricky Martin slår gjennom med hiten La Copa de la Vida – og Academic Work blir grunnlagt. To tiår har gått og mye har skjedd, under vår reise har vi aldri vært redde for å forandre oss. Vi har vokst fra å være en studentbedrift i universitetets kjeller på KTH- til en familiebedrift som opererer i syv land. Vi i Academic Work har hjulpet over 130 000 young professionals ut i jobb og samtidig gitt arbeidsgivere mange nye kolleger. Bli med på vår reise gjennom våre første 20 år – og inn i fremtiden!

90-tallet, da det hele startet

Academic Work ble grunnlagt i 1998 av tre studenter med ideen om å føre sammen studenter med bedrifter som var på jakt etter deltidsansatte. Fra hver sin studieplass og med hver sin telefonkatalog foran seg, begynte de tre studentene å ringe på jakt etter kunder. På bokstaven AR fikk de napp- Aros Billackering i Uppsala trengte et nettsted, og så var alt i gang.

00-tallet

I 2000 flyttet de tre grunnleggerne til et felles kontor i kjelleren på KTH i Stockholm. På dette tidspunktet var virksomheten alt annet enn en suksess. Men det lille kjellerrommet på KTH var fylt med målbevissthet, samarbeid, svette, tårer og til tross for motgang – mye latter.

Det hele snudde i 2000 da avisen Everyday la inn en bestilling for 100 avisbud som skulle være rekruttert og klare til å jobbe innen fem dager. Oppdraget lyktes og førte kraften i forretningsideen bort fra den lille kjelleren mot en konstant ekspansjon.

Historien går nå fra å handle om «de tre studentene» til å handle om mange flere. Det tok ikke lang tid før vi byttet ut kjelleren med et større lokale på KTH, og åpnet de første kontorene i Göteborg og Malmø.

I 2004 kom vi i kontakt med Response Network selvhjelpsorganisasjon, og vi begynte å engasjere oss i å bygge skoler i Zambia. Siden den gang har vi hjulpet med å bygge 54 skoler og muliggjort skolegang for over 10.000 barn. Dette har vi klart ved å donere 1 prosent av vår fortjeneste hvert år – et prosjekt vi kaller The one percent movement.

I 2007 begynte Academic Work sin internasjonale ekspansjon og vårt kontor i Oslo ble etablert. Siden den gang har Norge ekspandert fra et kontor med 7 personer, til at vi i dag har kontorer i både Oslo og Trondheim med snart 100 ansatte. Året etter, 2008 åpnet vi også kontorer i Danmark, Tyskland og Finland.

Like før vårt 10 års jubileum, nådde vi milepælen på 1 milliard kroner i omsetning. Ingen dårlig bursdagsgave!

2010-2018

I 2010 endret vi fargen vår fra blå til grønn og vi kunne virkelig bli «Home of the young professionals». Dette var også året da denne tv-reklamen ble sendt i Sverige.

I 2011 nådde vi målet om å ha de mest fornøyde kundene i bransjen i henhold til Sveriges kvalitetsindeks – et mål vi har oppnådd hvert år siden.

Vi fortsatte vår jevne ekspansjon internasjonalt og i Sverige. Blant annet gikk vi nordover til Sundsvall og Umeå, og sørover til Sveits, hvor vi oppnådde vårt første oppkjøp i 2014.

Som svar på den enorme mangelen på IT-ferdigheter, startet vi Academy som skreddersyr intensiv utdanning for næringer med mangel på kompetanse.

Samme år lanserte vi vår årlige undersøkelse young professional Attraction Index, for å forstå hva som attraherer og tiltrekker young professionals ved valg av arbeidsgiver.

I 2016 hadde vi 100 000 grunner å feire – vi hadde hjulpet 100 000 young professionals ut i jobb. Og hvordan feire vi? Se her!

I 2016 ble også søsterselskapet vårt Instajobs lansert- en app for korte bemanningsoppdrag på kort varsel. Samme år ble AWX lansert – et hjem for alle våre søsterselskaper og ideer som på en eller annen måte støtter vår kjernevirksomhet.

Allerede i 2017 ble AWX-familien utvidet betraktelig når det digitale konsultenbyrået Digitalent og rekruteringsverktøyet Happo ble til. I tillegg ekspanderte Academy sitt intensive utdanningskonsept til nabolandet i øst - Finland.

Samme år åpner vi flere kontorer i Sverige. Blant annet etablerer vi oss på ordentlig i Uppsala. Det var jo her alt startet i 1998 da en av grunnleggerne, og vår nåværende konsernsjef Johan Skarborg, dro inn den første kunden – Aros Billackering i Uppsala.

I tillegg ble Academic Work Norge, kåret til årets rekrutteringsbyrå av «The Hunt» i Norge. I 2017 og 2018 ble vi også utnevnt til den beste arbeidsgiveren i kategorien service- og servicevirksomhet og fikk tildelt Powered by People Award – resultater som viser at vi er på vei mot vårt mål om å bli det beste stedet å arbeide.

I dag i 2018 er vi etablert på seks markeder og har åpnet vårt 26. kontor i Borlänge.

Men vi har bare så vidt begynt….

2018 og fremover!

Vi er veldig stolte over vår historie men er sikre på at det beste ligger i tiden framfor oss.

Vi skal bli de største i verden med å rekruttere nisjen young professionals, og sikter på å doble omsetningen innen 2023. Det er et hårete mål, men vi tror bestemt på at vi vil få det til. Hvordan? Ved å skape en arbeidsplass i verdensklassen med et mål om at Academic Work skal være "the best place to work". Vi håper du vil bli med oss på vår spennende reise fremover!

Academic Work skifter drakt

Siden vi alltid prøver å være nysgjerrige og konstant forbedre og utvikle oss, vil det være et naturlig skritt å forandre vår visuelle identitet. Se opp for vår nye logo og uttrykk -vi lover at du vil se mye mer av dette i fremtiden!
Vi ser kanskje litt annerledes ut, men vi opererer som vanlig.
Les mer om våre tjenester innen rekruttering og bemanning eller utforsk alle våre ledige stillinger!

Fakta om Academic Work

Etablert: 1998
Stiftelsesår Norge: 2007
Ansatte: Over 1600 ansatte
Markeder: Sverige, Finland, Norge, Danmark, Tyskland, Sveits
Norge: Oslo og Trondheim
Formidlet jobb til: Over 130 000
Omsetning: 3 milliarder i konsernet (2017)

Kontoråpninger

1998: Linkoping
2000: Stockholm Nord
2002: Malmø, Gøteborg
2006: Orebro
2007: Oslo, Stockholm Sør
2008: København, Munchen, Helsingfors
2009: Arlanda, Karlstad
2010: Hamburg, Umeå, Trondheim
2011: Jonkoping
2012: Sundsvall, stockolms vest
2014: Geneve og Lausanne gjennom oppkjøp av Cusmic, Gavle
2016: Vasterås
2017: Espoo, uppsala, Luleå
2018: Borlange

Del artikkelen