Konkurransemenneske Haaken

Haaken hadde lenge sett for seg at det var fysioterapeut han skulle bli, men etter et år som sanitetssoldat i Forsvaret fant han ut at dette fagområdet ikke var for han. Han ville ha en jobb hvor han kunne være mye på farten, jobbe med å skape relasjoner og være sin egen lykkes smed. Han legger ikke skjul på at konkurranse, enten det handler om sport eller det å slå sine egne mål, er noe som trigger han.

Søk rollen som Account Manager

Hvorfor ønsket du å jobbe med salg?

«En deltidsjobb som telefonselger gjorde meg nysgjerrig på salg. Det å skape relasjoner trigget meg. Etter et år som sanitetssoldat i Forsvaret, startet jeg med telefonsalg til privat markedet på heltid. Etter to år ble en bachelor innenfor salgsledelse og markedsføring en naturlig karrierevei for meg. Når studiene var fullført følte jeg meg klar til å jobbe med mer komplekse salg og ønsket derfor å jobbe innenfor B2B. Det var da jeg kom over stillingen som Account Manager i Academic Work.»

Hvordan har du utviklet deg i rollen som Account Manager?

«Selv om jeg har flere års erfaring med salg, har det primært vært salg over telefonen. Nå som jeg er ute og treffer kunden ansikt til ansikt, blir det en helt annen dynamikk. Det handler om å bygge en langsiktig relasjon med kunden basert på tillit for å få til et godt og langvarig samarbeid»

«Det å daglig møte ulike typer bedrifter, folk og bransjer har gitt meg en enorm kunnskap om forretningsverdenen og meg selv. Jeg har blitt en bedre menneskekjenner og har lært hvordan man kan tilpasse seg kundene på en profesjonell måte. Det å kunne kombinere den sosiale settingen med den profesjonelle er en kunst jeg mestrer bedre og bedre med erfaringen jeg får.»

Hvilke egenskaper har du som gjør at du trives i rollen?

«Som person er jeg utadvendt og sosial, noe som passer bra i denne rollen, da man er rundt mennesker hele dagen enten på kontoret eller ute i møter. Det å bli kjent med nye mennesker og ha et høyt tempo i arbeidshverdagen gir meg mye energi.»

«Når det er sagt, finnes det utrolig mange ulike personligheter som lykkes med salg. Jeg tror nøkkelen til å gjøre det bra er å brenne for det du driver med.»

Hva kan være utfordrende?

«Det kan være utfordrende å rekke alt man skal, med en kjernetid som er fra åtte til fire. Hvis du virkelig vil lykkes, må du investere litt mer tid i starten. Etter hvert som man kommer inn i oppgavene og rollen vil man bli mer strukturert og effektiv.»

Hvordan vil du beskrive kulturen?

«Det er en vinnerkultur med mange ambisiøse mennesker, noe som passer bra for et konkurransemenneske som meg. Her er det også utrolig mange flinke mennesker man kan lære av. Det er en kultur hvor jeg føler at vi tar godt vare på hverandre, det er en veldig lav terskel for å spørre etter hjelp. Her bryr vi oss om hverandre og spiller hverandre gode.»

Del artikkelen