Staffing and Recruitment Assistant i Academic Work

Eilin er 21 år og har nå jobbet deltid som Staffing and Recruitment Assistant (SRA) i et år. Til daglig studerer hun HR og personalledelse ved Høyskolen Kristiania. Vi tok en prat med henne for å høre hvordan det er å være SRA.

Søk stillingen

En typisk dag som SRA

Arbeidsoppgavene du får som SRA er svært varierende. Ingen dager vil være helt like, utviklingen er stor og læringskurven er bratt.

«En typisk dag er å bistå våre rekrutterere med rekrutteringsprosessene fra A-Å. Det innebærer alt fra screening av CV til intervjuer til å ringe en kandidat med et tilbud om en jobb. Ut over dette kan man bli kjent med konsulentoppfølging, utarbeidelse av kontrakter og timerapportering for konsulenter.»

Hvordan kombinere rollen med studier

Det er mange fordeler ved å ha en deltidsjobb ved siden av studiene. Ikke bare fordi det ser bra ut på CV-en, men også på grunn av arbeidserfaringen og det utvidede profesjonelle nettverket du får. Les mer om fordelene ved å ha en deltidsjobb.

«Kombineringen av rollen og studiene går veldig bra. Det krever planlegging, men Academic Work er også klar over at vi er studenter og tilrettelegger så langt det lar seg gjøre. Det beste er at man kan dra paralleller fra teorien man lærer på skolen til jobb, noe som gir et fortrinn i studiene og skaper en større helhetlig forståelse både på skolen og på jobb.»

Share Energy, Beat Yesterday og Show Heart

Våre kjerneverdier står sentralt i vår kultur, og kommer til syne i vår arbeidshverdag. Når du begynner i stillingen som SRA, vil du fort merke at du jobber i et team med kolleger som støtter deg og ønsker at du skal lykkes

«Kulturen bærer absolutt stort preg av kjerneverdiene våre. Denne kulturen leves av alle kolleger på alle nivåer -det gjør arbeidsdagene våre morsomme og lærerike. På jobb får jeg energi og en drive til å alltid gjøre mitt beste.»

Utviklingsmuligheter

Som ny SRA vil du gå gjennom et introduksjonsprogram hvor du vil få god innføring i våre bemanning- og rekrutteringsprosesser. I tillegg vil du følge et SRA-traineeprogram for å gi deg rammene til å lykkes gjennom trygghet og kompetanse.

I tillegg har man utviklingsmuligheter i form av at man kan ta på seg ekstra ansvar, for eksempel timerapportering for en rekrutterer eller andre oppgaver. Det er også store muligheter for å kunne fortsette på fulltid etter at man er ferdig med studiene, dersom dette er noe man ønsker.

«Jeg merker utvikling både på et profesjonelt og personlig nivå. Utviklingsprogrammet til SRA gjør at man raskt blir kjent med og forstår rollen. Personlig utvikling merkes ved at man blir mer bevisst på sine handlinger og hvordan den handlingen man gjør påvirker videre. Rollen har gitt meg muligheten til å bli en bedre menneskekjenner da jeg treffer så mange og ulike mennesker. Jeg opplever at jeg har blitt mer tilpasningsdyktig gjennom samarbeid i team og på tvers av organisasjonen. I rollen har man mulighet til å teste sin egen arbeidskapasitet, hvordan man handler i ulike situasjoner, og som Academic Work er kjent for så har man også interne karrieremuligheter.»

Del artikkelen