Slik fungerer det!

Som Home of The Young Professionals er vår hovedoppgave å finne jobber og hjelpe studenter og nyutdannede i starten av deres karriere. Til nå har vi gitt over 145 000 young professionals en karrieremulighet. Å søke jobb gjennom oss skal være en enkel prosess og en god opplevelse. På kun to minutter kan du opprette en profil på våre sider. Ønsker du holde deg oppdatert på karrieremuligheter kan du enkelt opprette et eller flere jobbvarsel.

Registrer deg

Slik finner vi deg

I Academic Work er det i hovedsak tre måter for deg som jobbsøker å bli funnet av oss. Felles for alle er at du oppretter en profil på vår hjemmeside. Dette er enkelt og vil gjøre det effektivt for deg å søke jobb.

Finn og søk jobb innebærer at du selv leter i våre ledige stillinger og søker den eller de stillingene som matcher dine ønsker og kvalifikasjoner.

Jobbvarsel innebærer at du oppretter et eller flere forhåndsinnstilte søk (jobbvarsler). Når du aktiverer dette vil du motta de stillingene du ønsker til din e-post. Dette gjør det meget effektivt å søke jobb, og du vil være blant de første som mottar informasjon om akkurat denne stillingen.

Oppdater din profil innebærer at du i din profil bruker litt mer tid på å fylle inn informasjon om deg selv og dine kvalifikasjoner. Når du gjør dette vil vi kunne søke deg opp i systemet gjennom for eksempel utdanning, lokasjon eller interesser.

Bemanning og rekruttering

Vi i Academic Work arbeider med bemanning og rekruttering av young professionals – studenter og nyutdannede i begynnelsen av sin karriere. Young professionals er vår nisje, vårt ekspertområde og en målgruppe vi tror sterkt på.

Bemanning innebærer at våre samarbeidspartnere ønsker at arbeidsforholdet går gjennom oss. Dette innebærer at du blir ansatt i Academic Work Norway AS, men at du har arbeidssted hos vår kunde.

Rekruttering innebærer at våre samarbeidspartnere ønsker at vi gjennomfører ansettelsesprosessen, men at du blir fast ansatt i deres bedrift.

Første utvalg: selektering av søknader

Vi går løpende igjennom søknadene vi mottar, og er du en av de som aller best matcher stillingens kravprofil kontakter vi deg for å gjennomføre en kortere telefonavstemming. Det at vi gjør en løpende selektering betyr at vi kontakter de kandidatene som best matcher kravprofilen i den rekkefølgen de har søkt. Går du ikke videre etter selekteringen vil du få tilbakemelding på mail. Vårt mål er å gi tilbakemelding innen 2-3 uker fra du har sendt inn din søknad.

Les mer: Hvordan skrive en god søknad

Telefonavstemming

Er du en av de som best matcher kravprofilen blir du kontaktet for en kortere telefonavstemming på cirka 10 minutter. I denne samtalen stiller vi kompletterende spørsmål til din søknad, samt praktisk informasjon som for eksempel oppsigelsestid og lønn.

Andre utvalg: intervju hos Academic Work

Går du videre etter telefonavstemmingen vil det neste steget være et intervju hos Academic Work. I dette intervjuet treffer du den som er ansvarlig for stillingen. Intervjuet tar som regel i underkant av en time å gjennomføre, og det er svært ønskelig at du her har med deg 2 referanser fra tidligere arbeidsgivere.

Les mer: Hva du bør tenke på i forkant av et intervju

Referansesjekk Etter intervjuet hos oss vil vi kontakte de referanser du har oppgitt.

Siste utvalg: intervju hos vår kunde

Hvis du er en av de vi anser at passer best for stillingen så presenterer vi deg for bedriften. Bedriften vil deretter velge hvem de vil treffe personlig. Du vil da bli kalt inn til et siste intervju hos bedriften, for å forsterke ditt og deres inntrykk av hverandre. Om dette går veien gjenstår kun signering av arbeidsavtale. Er dette en bemanningsstilling skrives arbeidsavtalen mellom deg og Academic Work og er det en direkte ansettelse hos kunden vil dere møtes for å signere arbeidsavtale.

Tilbakemelding: om du ikke fikk jobben Ettersom vi mottar veldig mange søkere har vi begrenset mulighet til å gi personlig tilbakemelding om hvorfor du ikke gikk videre i det første utvalget. Et tips er at du tar vare på kontaktopplysningene fra annonsen slik at du kan gi lyd fra deg om det er noe du lurer på etter at rekrutteringsprosessen er avsluttet. Et annet tips er at du oppretter et jobbvarsel slik at du mottar informasjon om våre ledige stillinger som kan være av interesse for deg.

Vi ser frem til å motta din søknad. Lykke til!

Del artikkelen