Finn din lidenskap for å finne drømmejobben

Det er kanskje en klisjé – det å forfølge jobben som forener din lidenskap og dine ferdigheter, men det høres jo også veldig fint ut, ikke sant? Men, hvordan vet du hva din lidenskap egentlig er? Vi har hjulpet flere tusen young professionals med å finne drømmejobben, og med det også hjulpet de med å finne sin lidenskap. Vi har derfor samlet noen av de stegene du må ta for å lande drømmejobben.

Først, ta en titt innover

Veien til å finne din lidenskap består av flere steg, og vi anbefaler at du tar et skritt av gangen. Først, ta frem penn og papir og start med å skrive svarene på følgende spørsmål: «Hva gir deg mye energi og driv til å fortsette, selv hvor sliten du er?» og «Hvilke ting får tiden til å fly av gårde?» Kanskje litt vanskelige spørsmål, men målet er å finne ut hva det er du vil jobbe med som gir deg energi driv. Bra, nå er du i gang! Sørg også for å skrive hva du ikke liker. Du ønsker ikke å ta med deg dette i jakten etter din lidenskap.

6 steg til å lande drømmejobben

Ta aktive karrierevalg

Når du har funnet ut hva som gir deg energi, er tiden kommet for å skrive ned hva det er som driver deg fremover og hvilken vei du ønsker at din karriere skal ta. Ifølge vår egen undersøkelse, YPAI, har CSR blitt stadig viktigere for kandidater som søker jobb – stemmer det også for deg? Eller verdsetter du utviklingsmuligheter i jobben høyere? Når du så har skrevet ned disse tingene vil ditt blide av din drømmearbeidsgiver bli mye tydeligere. Opprett så et jobbvarsel og start letingen etter arbeidsgivere som du tror kan gi deg det du ser etter. For å summere – la lidenskapen din og jobbvarsel ta deg til din neste jobb. 

Opprett jobbvarsel

Vet du allerede hva du vil ha? Perfekt!
Start din reise med oss, og søk på din neste jobb her.

Se våre ledige stillinger

På utkikk etter en jobb? Slik gjør du det

I denne artikkelen guider vi deg gjennom du søker jobb i Academic Work. Les mer og kom i gang med jobbsøkingen i dag!

Les mer

6 steg for å lande drømmjobben

Å lande drømmejobben behøver ikke bare å være en drøm, men med gode forberedelser og fokus kan det skje.

Les mer

Jobb smartere – det er enklere enn du tror

Ønsker du å lære hvordan jobbe smartere og mer effektivt? Lær fra ekspertene!

Les mer
Del artikkelen