Bli kjent med systemutvikler Fredrik

Fredrik har en bachelor i ingeniørfag (dataingeniør) fra Universitetet i Sørøst-Norge. Han jobber i dag som systemutvikler for NORA-teamet. Han kjente ikke så godt til Teleplan Globe før han ble kontaktet, men allerede etter første intervjuet var han solgt.

For Fredrik var det viktig å komme inn et selskap som hadde tung kompetanse, slik at han som nyutdannet ville få muligheten til å spørre og lære.

-I Teleplan Globe finner man mange flinke og erfarne utviklere. Til tross for at de har mye å gjøre, er det alltid noen som tar seg tid til å hjelpe. Her har jeg også muligheten til å utvide min egen kompetanse innenfor det jeg selv synes er gøy.

Fredrik startet i Teleplan Globe en uke før han var ferdig med eksamen. Allerede første måneden fikk han være med å besøke flere kunder, ikke bare her i Norge, men også i utlandet. Det er viktig for Teleplan Globe å hele tiden kunne forbedre seg. Dette gjør de ved å hente innspill fra de som bruker produktet på daglig basis og teste produktet der det blir benyttet.

-Det er interessant å kunne være med og se hvem kundene våre er og hvordan de bruker NORA-produktet. Det å kunne være med ut i felten for å se med egne øyne hvordan produktet blir brukt, er utrolig spennende og lærerikt. Et eksempel på dette er da to fra teamet dro ut i politihelikopter for å få feedback på appen. Læringen fra turen var at når det ristet i helikopteret var det lett å bomme på knappene fordi de var for små.

Som ny var Fredrik spent på hvordan jobbhverdagen ville bli, han ble godt tatt imot. Allerede etter den første uken var han blitt en del av bedriftsidrettslaget.

-Bedriftsidrettslaget står for mye sosialt i og utenfor arbeidsplassen. Lederen der ville gjerne at jeg skulle være med og dro meg med fra starten.

Fredrik sitter til daglig i NORA-teamet som systemutvikler. NORA-teamet jobber med å utvikle et mobilt kommando- og kontrollsystem for å assistere politiet og andre kunder i deres operasjoner. NORA består av en webapplikasjon samt en Android- og en iOS-app. For å utvikle disse appene bruker de i hovedsak JavaScript, Kotlin og Swift.

-Vi jobber med utviklingen av et sikkert system som tillater kundene våre å tracke personer, biler eller andre ressurser i sanntid, utveksle informasjon, utføre taktisk planlegging i kart og mye mer. Siden systemet håndterer mye sensitiv data, er det også viktig med et stort fokus på sikkerhet under utviklingen.

Han fikk tidlig mye ansvar og jobber i dag med å videreutvikle iOS-appen.

-Hos Teleplan Globe er det åpent for å kunne komme med nye ideer. Har du nye ideer eller tanker blir du alltid tatt på alvor. Har man troen på ideen, er ikke ressurser et spørsmål.

Vil du jobbe i Teleplan Globe?

Se ledige stillinger
Del artikkelen