Velg arbeidsgiveren med mest IT-faktor

Som nyutdannet innen IT kan du ofte velge fra øverste hylle. Tiden vi er inne i omtales ofte som IT-kompetansens gullalder. Bedriftene kjemper om de samme kandidatene, og vi i Academic Work ønsker å gjøre valget litt lettere for deg. Academic Work har siden oppstart hjulpet over 140 000 kandidater ut i jobb, og har bred erfaring innenfor IT-bransjen. Vi skal gjøre et forsøk på å lede deg i riktig retning.

Ultimatum

Et ikke så uvanlig scenario etter endt utdanning er timevis med søknadsskriving, perfeksjonering av CV, og avslag hører ikke til sjeldenheten. For nyutdannede innen IT er ikke dette nødvendigvis realiteten. Bedrifter og selskaper står i kø, som et resultat av et stadig digitaliseringssprang. Det er et ultimatum om ikke et luksusproblem å skulle velge riktig arbeidsgiver, når man først har muligheten til å eliminere. Men hvordan skal man foreta seg et slik valg?

YPAI

Academic Work gjennomfører hvert år en undersøkelse i samarbeid med Kantar TNS ved navn Young Professional Attraction Index som kartlegger hvilke kriterier Young Professionals ser etter i valget av arbeidsgiver. Dette kan hjelpe arbeidsgivere å tilpasse seg ulike forventninger og behov hos kandidatene. I undersøkelsen fokuseres det først og fremst på faktorer som spiller inn i valget av arbeidsgiver, kjennskap til de ulike arbeidsgiverne og ikke minst hvordan respondentene oppfatter at arbeidsgiver tilfredsstiller de mest betydningsfulle faktorene.

YPAI rapporten fra 2019 viser spesielt noen faktorer som skiller seg ut hos IT-kandidater:


Kriteriene over kan være til hjelp og inspirasjon i valg av arbeidsgiver. Se checklist lenger ned for tips som kan kartlegge hvordan arbeidsgiver forholder seg til de ulike faktorene.

Leter du etter den perfekte jobben innen IT?

Trykk her for å bli kjent med noen av våre samarbeidspartnere

Checklist - gjør et godt valg!

 • Internkultur
  Gjør research, finn frem gamle presseomtaler og spør mennesker i bedriften hvordan arbeidsmiljøet er.

 • Karriere- og utviklingsmuligheter
  Be arbeidsgiver om å spesifisere arbeidsoppgaver, og forsikre deg om at det tilrettelegges for kompetanseutvikling og karrieremuligheter

 • Fleksibilitet
  Tilbyr arbeidsgiver fleksible løsninger? Fleksibilitet kan bidra til at jobbhverdagen blir mer tilrettelagt for egne behov

 • Lønn
  Vær bevisst på egen markedsverdi, og sjekk ut hvilke fordeler arbeidsgiveren tilbyr.

Tips fra Team Manager

I følge vår Operations Team Manager, Linn-Martine Sjåstad, er det viktig at bedriften har en god plan for din onboarding. Det innebærer at det er lagt en tydelig plan for hva du skal gjøre den første tiden, god opplæring og en mentor som følger deg opp.

Det vil være sentralt å kartlegge en utviklingsplan og karriereplan i samarbeid med arbeidsgiver for å sikre at kompetansen utvikles og at du som arbeidstaker ikke stagnerer faglig. Linn-Martine nevner også at det er viktig å få innblikk i kurs og faglig utvikling bedriften tilbyr sine ansatte.

Tips fra Recruitment Consultant

Recruitment Consultant Tarjei Christiansen forteller at hvorvidt et selskap er innovative i sine teknologivalg er en viktig faktor. Hans tips er derfor å undersøke hvordan drømmearbeidsgiveren ligger an i forhold til dette – ligger det i forkant, og hvordan jobber de for å alltid være innovative? Ofte er større selskaper mer transparente, og her kan du finne nyttig informasjon om arbeidsgiveren direkte på deres hjemmeside. Finner du ikke det du leter etter, kan en mail eller telefon til selskapet være en fremgangsmåte. Tarjei forteller også at mange selskaper er dyktige på onboarding, og noen har også mentorløsninger for nyansatte.

Del artikkelen