Logikeren Ingrid

Hadde man fortalt Ingrid for to år siden at hun kom til å begynne å jobbe med salg og elske det, hadde hun selv aldri trodd på det.

Søk rollen som Account Manager

Ingrid har en bachelor i jus og ledelse. Etter studiene arbeidet hun som kundekonsulent i et faktureringsfirma. Det var først da hun ble tipset om rollen som Account Manager i Academic Work at hun fikk øynene opp for salg.

Hvorfor takket du ja til rollen som Account Manager i Academic Work?

«Det var hovedsakelig ikke en rolle jeg hadde sett for meg, kanskje mest på grunn av en manglende forståelse for hva salg innebærer. For meg var salg noen som pushet på en avis over telefonen. Det tok heldigvis ikke lang tid før jeg forstod at salg er så mye mer!»

«Som Account Manager vil du ha din egen arbeidsdag. Du har på en måte en egen bedrift hvor du får et ansvar og din egen kundeportefølje, som du skal ut og skape relasjoner med. Du må se løsninger og være en rådgivende part. Det å faktisk bistå bedrifter med å finne personer som er helt nødvendige for dem er en kjempestor og viktig oppgave. Alle disse tingene gjorde at rollen som Account Manager i Academic Work ble superinteressant.»

Hvordan har du utviklet deg i rollen, personlig og faglig?

«Jeg føler at jeg har hatt en helt enorm utvikling på alle plan. Jeg tror man trenger å bli pushet utenfor komfortsonen for å kunne utvikle seg, og det har jeg virkelig blitt. Det å være utenfor komfortsonen ble plutselig en hverdag, du vet at fra 8-16 kommer du til å være utenfor komfortsonen jevnlig. Det er så mange komponenter du må pushe deg ut i og bli kjent med og ikke minst bli god i. Blant annet det å kunne smalltalk, være selvstendig, ta initiativ og ikke minst kunne se løsninger Det har vært og er fortsatt en bratt læringskurve, men jeg tror også at det er noe som gjør arbeidshverdagen så spennende. Hver dag lærer du noe nytt og ingen dager er like.»

Hvilke egenskaper har du som gjør at du trives i rollen?

«Jeg er løsningsorientert og jeg elsker menneske. Det å skape relasjoner er gøy! Den siste og kanskje viktigste egenskapen er at jeg ikke gir meg. Denne egenskapen visste jeg ikke at jeg hadde før jeg startet i denne rollen.»

Hva kan være utfordrende med rollen?

«Det kan bli mye stang ut i perioder. Uansett hvor god du er med ballen, går den ikke inn i mål. Der kommer egenskapen med stå-på-vilje inn. Så lenge man fortsetter å gjøre de rette tingene, kommer man en dag til å få ja. Man lærer også mye av prosessene. Selv om det blir et nei, er det alltid noe man kan ta med seg og bli bedre av.»

Hvordan er kulturen i Academic Work?

«Kulturen, den er helt enestående. Jeg har aldri vært borti noe lignende tidligere. Det er også mye på grunn av kulturen vi har at folk blir værende. Det er noe med å bli møtt med en high-five og gladmusikk på en mandag morgen når det regner ute. Menneskene og kulturen gjør at man gleder seg til å gå på jobb hver dag.»

Del artikkelen