Onboarding

Når rekrutteringsprosessen er ferdig og du har signert kontrakt med ny medarbeider, starter onboardingen. Sett fra medarbeiderens perspektiv er introduksjonen en veldig spennende periode, men den kan også oppleves som stressende og skummel. Din nye medarbeider skal sette seg inn i nye arbeidsoppgaver og systemer, bli kjent med mange nye mennesker og en helt ny arbeidskultur. Det er derfor viktig at du som arbeidsgiver tilrettelegger for en god onboardingprosess.

Kontakt oss

En plan er viktig for en god onboardingsprosess

For å lykkes med onboarding er det viktig å ha en plan for hva din nye medarbeider skal gå gjennom. På den måten sørger du for at din nye medarbeider føler seg vel ivaretatt og har kontroll over hva som skal gjøres de første ukene i ny jobb.

Nedenfor finner du en oversikt over hva du som arbeidsgiver bør gjør for å sørge for at din nye medarbeider får en god onboarding.

Digital onboarding

Er det én ting pandemien i 2020 har lært oss, så er det at det aller meste kan gjøres digitalt med de rette forutsetningene og verktøyene. Selv om det er mest hensiktigsmessig å gjøre en onboarding på kontoret hvor man kan møtes og snakke sammen ansikt til ansikt, så kan du likevel gi din nye medarbeider en god introduksjon – selv fra distanse. Vi har satt sammen en sjekkliste og et introduksjonsprogram for digital onboarding, som du kan laste ned her.

Guide for digital onboarding
  1. Tidlige forberedelser


  1. Introduksjonsprogrammet

En viktig del av en god onboarding er å informere om hva din nye medarbeider skal gjør den første perioden. Du må derfor lage et introduksjonsprogram som kan brukes i forberedelsene til oppstart og under onboardingen.

Et introduksjonsprogram for nyansatte bør inneholde:


  1. Kurs og introduksjonsmøter

Din nye medarbeider skal lære både om sine egne arbeidsoppgaver og selskapet som helhet. Lag derfor en plan over hvilke kurs og introduksjoner medarbeideren skal gjennomgå.

Forslag på tema og innhold er:


  1. Pre-boarding

Den sosiale arbeidskulturen

I tillegg til å tilrettelegge for at din nye medarbeider får all den informasjonen og opplæringen som trengs for å gjøre en god jobb, er det viktig at vedkommende får tatt del i det sosiale miljøet på arbeidsplassen. I starten kan det være lurt at du som leder eller mentor initierer til aktiviteter for hele teamet, som for eksempel en quiz, en afterwork eller en treningsøkt. På den måten får din nye medarbeider mulighet til å bli kjent med teamet og sine nye kolleger på flere plan.

Hvorfor velge Academic Work som din rekruttering- og bemanningspartner?

Med Academic Work får du tilgang på vårt store nettverk av young professionals, og vår kompetansebaserte rekrutteringsprosess sørger for at du ansetter rett person.

Les mer om fordelene her

Vi kan hjelpe deg med alt innen rekruttering og bemanning

Trenger du nye medarbeidere? I Academic Work kan vi hjelpe deg med å finne din nye kollega. Vi kan enten hjelpe deg med hele prosesser, eller kun dele. Du bestemmer!

Les mer om våre tjenester

Young Professional Attraction Index

Hvert år gjennomfører vi en undersøkelse vi har kalt YPAI for å kartlegge hvilke arbeidsgivere er mest attraktive og hvilke egenskaper er viktigst når unge velger arbeidsgiver.

Last ned rapportene
Del artikkelen