Medarbeidere på deltid innen IT og teknologi

I likhet med de fleste andre virksomheter merker vi at det er en meget stor etterspørsel etter kandidater med IT og teknologikompetanse. Har din bedrift vurdert å starte rekrutteringen med å ansette IT og teknologimedarbeidere på deltid? Vi gir dere løsningen for en mer fleksibel og langsiktig kompetanseforsyning til din bedrift.

Mange bedrifter strekker seg langt i kampen om å tiltrekke seg kandidater, både nyutdannet og erfarne. For å lykkes vil det kreve at man arbeider dedikert og at man har satt av ressurser slik at man er klar til å ta opp kampen med konsulenthusene og andre sterke merkevarer. Realiteten er at mange opplever at det tar lang tid å rekruttere nye medarbeidere og at det kan være krevende å finne personer som passer inn i teamet. Om vi i tillegg legger til at det heller ikke blir færre arbeidsoppgaver, men at det i stedet øker kan man begynne å ane konturer av en aldri så liten utfordring. Vil du vite mer? Last ned vår white paper om delitdspersonell.

Les også: Slik hjelper vi deg med bemanning og rekruttering innen teknologi

Bli attraktiv for kandidatene først

For studenten er det kanskje mer åpenbart hvorfor dette er interessant, man vil få relevant erfaring og i tillegg få betalt for å programmere. Imidlertid vil det også være svært gunstig for de fleste bedrifter. For det første, vil man få tilgang til talentene tidligere og man vil kunne treffe flere kvalifiserte kandidater i og med at det er mindre konkurranse om dem. I tillegg vil det være en god rekrutteringskanal. Et internship eller et deltidsengasjement er en fin måte å finne en god match for bedriften på fulltid.

Det vi ser er at alle jager de samme kandidatene og at det samtidig kan finnes en gruppe programmerere som står nærmest urørt, nemlig de som fortsatt studerer. Det er for så vidt mange som blir kjent med studenter gjennom sommerjobb og lignende, men det er færre som lar dem bli en del av bedriften mens de studerer. Vår erfaring er at dette er en flott mulighet for både bedrift og student. – Head of Operations, Mats Furulund

Bygg merkevare mot young professionals

Gjennom å la studenter bli kjent med organisasjoner, mennesker, problemstillinger, oppgaver og teknologier finnes det knapt en bedre måte å se om det finnes et grunnlag for et lengre samarbeid. For det andre vil dette styrke deres navn blant Young Professionals. Det vil ikke bare øke kjennskapen til deres merkenavn, men også hva dere faktisk gjør. Dette både fordi dere vil være synlige gjennom annonser og lignende, men også fordi deres deltidsansatte vil være ambassadører for dere på campus.

Vil du vite mer om hvordan du kan attrahere og rekruttere young professionals? Last ned vår whitepaper her.

«Veldig profesjonelle, løsningsorienterte, hyggelige og godt organisert gjeng. Flinke på å spesifisere behovet og så finne kandidater som passer rollen. Detaljert og effektiv rekrutteringsprosess. Vi får veldig god oversikt over hver kandidat Academic Work sender over og vi trenger sjeldent å følge opp for å få mer informasjon. Dette gjør prosessen veldig effektiv allerede fra første introduksjon.»
–Mohammad Yasin, Head of Microsoft Development
enter image description here

Effektiviser selskapet

Vi har fått erfare at det finnes mange forefallende oppgaver om det være seg innen test og kvalitetssikring, support, utvikling og forbedring av API med mer. Eller kanskje dere gjerne skulle utforsket nye muligheter som eksempelvis anvendelse av ny teknologi eller utvikling av prototyper. De oppgavene som kanskje er minst motiverende for dine mer erfarne utviklere vil være meget interessante og motiverende for en student.

Vårt siste og viktigste argument er at om du ønsker å få et annet resultat må du gjøre noe annerledes. Hvis dere i dag finner det vanskelig å tiltrekke bedriften utviklere og/eller om dere ser at dere må tiltrekke dere flere i nær fremtid, vil vi anbefale dere å vurdere å ta inn deltidsansatte i din IT- eller utviklingsavdeling. Dere må være forberedt på at arbeidet i avdelingen må planlegges og erfarne kolleger må være tilgjengelig for spørsmål og veiledning. Når det er sagt så vil dere kunne forvente å få inn engasjerte og talentfulle personer som raskt vil mestre oppgaver og teknologier. Deres jobb vil bli å lære dem hvordan de arbeider med en mer profesjonell tilnærming enn hva de har vært vant til i sine studier.

Bemanning- og rekrutteringsbyrå med solid erfaring

Vi i Academic Work har god erfaring med både bemanne og rekruttere til det Norske markedet, faktisk ansatte vi 420 ingeniører til våre kunder i 2018. Vi kjenner ikke bare vår målgruppe svært godt – vi kjenner også våre kunder og har en god forståelse for den variasjonen som finnes i ulike behov. En fordel vi har, er at vi jobber mot et stort antall selskaper, alt ifra små start-ups til store internasjonale aktører. Og vi vet at ingen selskaper er like og vi tilpasser også våre rekrutteringsprosesser tilsvarende.

La oss finne din neste medarbeider!

Har din bedrift behov for nye medarbeidere? Legg igjen dine kontaktopplysninger nedenfor, eller ring oss på tlf 21 30 53 01 og vi vil se på hvordan ditt personlige behov ser ut, enten det er nå eller i fremtiden.

Del artikkelen