Hva er forskjellen på rekruttering og bemanning?

Academic Work tilbyr tjenester både innen bemanning og rekruttering, men hva er egentlig forskjellen?

Hva er forskjellen mellom bemanning og rekruttering?

Academic Work tilbyr tjenester både innen bemanning og rekruttering, men hva er egentlig forskjellen? Med bemanning så ansettes konsulenten hos oss i Academic Work og du leier inn etter behov. Vi starter alltid en ny rekrutteringsprosess for hvert oppdrag. Sammen med deg setter vi opp en kravprofil for tjenesten og senere håndterer vi annonsering, utvelgelse og intervjuer. Vi presenterer deretter kandidaten for deg og du tar den endelige beslutningen. Med bemanning så tar vi på oss arbeidsgiveransvaret og konsulenten får en konsulentsjef hos oss. Bemanning er et godt valg når det er behov for rask rekruttering til kortsiktige oppdrag.

Rekruttering innebærer at vi hjelper deg å ansette direkte til bedriften din. Med rekruttering så er det samme rekrutteringsprosess som ved bemanning, bortsett fra at når rekrutteringsprosessen er ferdig er ikke Academic Work lenger et mellomledd. Rekruttering kan være et godt valg for en langsiktig personalløsning der du vil sikre riktig kompetanse til din bedrift. Trenger du en rask ansettelse, er rekruttering via Academic Work et godt alternativ. Dersom du er usikker på hvilket behov du har kan du ta en uforpliktet samtale med en av våre rådgivere, og sammen med deg vil de kartlegge ditt behov.

Hva er forskjellen mellom bemanningsbyrå og et konsulentbyrå?

Det er ikke stor forskjell mellom bemannings– og konsulenttjenester. I den grad man skal nevne et skille når man likestiller et bemanningsbyrå og et konsulentbyrå, vil det vanligvis være at konsulentbyrået leier ut arbeidskraft innenfor spesialiserte områder som for eksempel IT. Konsulentbyrået har et ansatt personale som leies ut til bedrifter i en tidsbestemt periode. Forskjellen blir da at med bemanning via Academic Work finner vi konsulenten som passer best til oppdraget ditt eksternt og ansetter vedkommende til å arbeide spesifikt med dette. Skillet mellom bemannings– og konsulenttjenester er derfor ikke særlig stort. Dersom du skal velge hvilket alternativ som passer best, bør du derfor undersøke hvilket behov du ønsker å dekke og hvilken type konsulent du trenger for å finne løsningen som passer akkurat for deg!

Del artikkelen