Å finne, attrahere og ansette de rette kandidatene

Planlegger dere å ansette i høst? Det kan være lurt å sette igang rekrutteringsprosessen allerede nå. Det å attrahere og ansette de rette kandidatene er ikke lenger så enkelt. Mange av dem er ikke en gang på utkikk etter en ny jobb, og du som arbeidstaker eller rekrutterer må være proaktiv og hele tiden prøve å være et steg foran. Høres det komplisert ut? Academic Work er alltid tilstede for å hjelpe, og vi har funnet frem til svarene på de største utfordringene og spørsmålene som gjelder rekruttering og det å attrahere de kandidatene du ønsker å nå frem til.

Kontakt oss i dag!

Jeg behøver nyansatte nå til høsten – når skal jeg begynne å søke etter kandidater?

”Ønsker du at de nyansatte skal begynne til høsten, er det nå du bør planlegge din rekrutteringsprosess. Selv om folk flest tror det motsatte, er sommeren et tidsrom, hvor mange faktisk har tid og energi til å søke nye utfordringer. Tidlig på høsten er et ideelt tidspunkt for en nyansatt å begynne i en ny jobb!”

Tanja Laurila, Consultant Manager & Operations Team Manager, Finland

Det virker som om mange kandidater har flere jobbtilbud samtidige. Hvordan kan jeg sikre meg at de takker ja til mitt tilbud?

Det er helt vanlig i dag at kandidatene har flere jobbtilbud samtidig. Hvordan kan du sikre deg at de velger ditt jobbtilbud? Til å begynne med er du nødt til å finne ut av forutsetningene for at kandidatene vil jobbe med deg og hva slags utviklingsprogram bedriften har, finnes det bra insentiver eller jobber bedriften kanskje med den aller nyeste teknologien?

Det er også meget viktig, at du har tid og ressurser til å følge opp dine potensielle kandidater regelmessig; de befinner seg ikke sjeldent i flere prosesser samtidig, og du må forsikre deg om at du ikke mister dem til en annen arbeidsgiver. En måte å gjøre dette på er å identifisere og utvikle en relasjon til disse ettertraktede kandidatene på et tidlig tidspunkt – for eksempel under deres studier - samtidig som du fremstår som en interessant og potensiell, fremtidig arbeidsgiver.”

Line Gamre, Consultant Manager, Norway

Det er utfordrende å rekruttere til IT-stillinger. Hva kan jeg gjøre?

”En av de største utfordringene i dag er at mange kandidater ikke søker aktivt etter en ny jobb. De er og har mulighet til å være kresne når de ser etter nye karrieremuligheter og de stiller spesifikke krav. Rekrutterere og arbeidsgivere er derfor nødt til å gjøre en ekstra innsats.

Og når det er sagt - hva må du tenke på når det gjelder rekruttering av IT - personale? Jeg tror det er viktig å utfordre deg selv, revurdere dine strategier og ikke være fastlåst i “den tradisjonelle måten”. Tenk på hver og en av kandidatene og match dem med rett jobb, ikke omvendt.

Prøv også å konkretiser hva det er som gjør deg og din bedrift unik.

Dette kan være alt fra det bedriftens gode team-ånd til en enestående kompetanse, som dine kollegaer har og som din kandidat kan få muligheten til å lære. Det handler om å få frem alle detaljene i bedriftens tiltrekningskraft – noe som kan være utslagsgivende for om det er en perfekt match eller ikke.”

Josefin Nilsson, Recruitment Consultant, Sweden

Effektiv rekruttering

Uansett hvilken utfordring du står overfor - kan Academic Work hjelpe deg. Med 20 års erfaring innen rekruttering og bemanning har vi lært målgruppen young professionals meget godt å kjenne. Takket være dette har vi omfattende kunnskap om hvordan dine rekrutteringer kan gjennomføres på en effektiv måte, samtidig som de blir tilpasset dine ønsker og behov.

Vi er mer enn en et rekrutterings- og bemanningsbyrå

Vi er eksperter på disse områdene og young professionals. Vi har arbeidet med studenter og young professionals helt fra starten, og har hjulpet dem til å ta både det første og andre steget i deres karriere. For å kunne tilby dem, og deg som arbeidsgiver, ennå bedre betingelser og muligheter, gjennomfører vi årlig en spørreundersøkelse Young Professionals Attraction Index (YPAI)* , for å kunne presentere ny og nyttig kunnskap, innsikt og trender.

Del artikkelen